“Hvala vam”: Grad na bilbordu odao priznanje herojima u bijelim mantilima

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, Grad Banjaluka je na bilbordu u blizini prijedorske petlje odao priznanje i izrazio zahvalnost herojima u bijelim mantilima, koji su se, posebno u vrijeme pandemije virusa korona, svojim nesebičnim zalaganjem i predanim radom borili za ljudske živote, saopšteno je iz Gradske uprave.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske tradicionalno je obilježilo 12. maj kao jedinstven dan u godini kada se skreće pažnja na ulogu medicinskih sestara i tehničara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi.

Predstavnici i članovi Udruženja su, na ulicama Banjaluke, građanima mjerili temperaturu i poklanjali jabuke, koje simbolizuju zdravlje, a podršku ovim aktivnostima u ime Grada Banjaluka dala je i savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, koja im se pridružila tokom šetnje kroz centar grada.

Podsjećamo, Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se 12. maja, u čast rođendana Florens Najtingel, žene koja je utemeljila sestrinstvo kao jedno od najhumanijih poziva i koja je ostala upamćena po svojoj borbi za živote drugih.

Imajući u vidu da medicinske sestre i tehničari predstavljaju jednu od najvažnijih karika svakog zdravstvenog sistema i da se u svom radu susreću sa brojnim izazovima, rizikujući sopstvene živote, zasigurno zaslužuju veliko poštovanje i bolje uslove rada, kojima kao društvo trebamo težiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79