I Albanija se bori s požarima

I Albanija se bori s požarima


Albanija se suočava s izazovom suzbijanja požara koji su se proteklih dana proširili na deset različitih lokacija. U posljednjih 24 sata, ekipa od 100 pripadnika Vojske Albanije, uz podršku četiri vozila i helikoptera, intenzivno radi na gašenju požara na različitim mjestima širom zemlje.

Ministar obrane, Niko Peleshi, izrazio je ozbiljnost situacije te naglasio kontinuirano praćenje kako bi se spriječilo daljnje širenje požara.

Posebno je istaknuo napore usmjerene prema konačnom suzbijanju požara na planini Špirag, gdje je angažiran 100-člani tim vojnika i helikopter kako bi se potpuno neutralizirali plamenovi. U selu Bushat, situacija je sada pod kontrolom i požar je potpuno ugašen. Međutim, u selu Tet, situacija je kompliciranija s novom aktivacijama požara.

Ministar Peleshi također je saopštio da je osoba osumnjičena za podmetanje požara uhapšena od strane službenika državne policije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija