I Albanija se bori s požarima

Albanija se suočava s izazovom suzbijanja požara koji su se proteklih dana proširili na deset različitih lokacija. U posljednjih 24 sata, ekipa od 100 pripadnika Vojske Albanije, uz podršku četiri vozila i helikoptera, intenzivno radi na gašenju požara na različitim mjestima širom zemlje.

Ministar obrane, Niko Peleshi, izrazio je ozbiljnost situacije te naglasio kontinuirano praćenje kako bi se spriječilo daljnje širenje požara.

Posebno je istaknuo napore usmjerene prema konačnom suzbijanju požara na planini Špirag, gdje je angažiran 100-člani tim vojnika i helikopter kako bi se potpuno neutralizirali plamenovi. U selu Bushat, situacija je sada pod kontrolom i požar je potpuno ugašen. Međutim, u selu Tet, situacija je kompliciranija s novom aktivacijama požara.

Ministar Peleshi također je saopštio da je osoba osumnjičena za podmetanje požara uhapšena od strane službenika državne policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79