I Asim bio na vojnoj vježbi na Manjači. Evo s kim se družio

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić prisustvovao je u subotu, 22. maja ove godine, vježbi “Brzi odgovor 21”, koju su na vojnom poligonu na Manjači, izveli pripadnici Oružanih snaga BiH i Vojske Sjedinjenih Američkih Država.

Vojnoj vježbi na Manjači prisustvovali su i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, čelnici Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, predstavnici NATO-a, te brojni drugi zvaničnici BiH i predstavnici međunarodne zajednice.

Nakon centralne manifestacije Sarajlić je, zajedno sa visokim zvanicama, obišao kamp Vojske SAD i kamp Oružanih snaga BiH. Sa čelnim ljudima Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH Sarajlić je razgovarao o predstojećim aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, koje su planirane da se realizuju u Banjoj Luci u prvoj polovini juna ove godine.

Vojnoj vježbi “Brzi odgovor 21” na Manjači prisustvovao je i sekretar Zajedničke službe PSBiH Mirza Imamović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79