I BiH imala sličan slučaj kao Hrvatska: Admir Sović je u krvavom piru nožem zaklao troje djece, a potom presudio sebi

Stravičan zločin koji je rano jutros u Zagrebu počinio Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac, koji je ugušio dvoje blizanaca, kćerku i sina, od sedam godina te njihovog četverogodišnjeg brata, nažalost, nije prvi slučaj u kojem otac diže ruku na nevine mališane.

Jezivi detalji ovog mučnog slučaja podsjetili su bh. javnost na krvavi pir Admira Sovića iz Bihaća iz decembra 2018. godine.

Sović je, za razliku od Kopitza, uspio presuditi sebi, a imao je opaku namjeru ići i korak dalje te ubiti i suprugu.

Detalji tragedije u Zagrebu: Djeci dao koktel tableta, ugušio ih te oko njih poredao igračke

Zgrada u Zagrebu u kojoj je Kopitz počinio zločin

Pozadina zločina

Podsjetimo, Sović je u krvavom piru ubio, također, svoje troje djece, a potom se objesio. „Avaz“ je nakon tragedije, koja je zavila u crno Bihać, od policijskih inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu.

Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policajci, a s njima i stručnjak za eksploziv.

– Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu – otkrio je tada naš sagovornik iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

– Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k…., nikada niko više neće zovnuti „mama“ – napisao je Admir nakon što je ubio djecu.

Kuća u Bihaću u kojoj je stravičan zločin počinio Admir Sović

Krvavi papir

Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

– Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču – pričao je tada naš izvor.

Nakon nezapamćenog zločina, majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako je prvo ukopan Admir Sović, a dan poslije nesretna djeca piše Avaz.

Bio je ljubomoran i išao je kod vračare

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79