I dalje pred Vladom FBiH: Rudari za jutro najavili pojačanje

Radnici iz sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede BiH, su se okupili ispred zgrade Vlade FBiH i protestom iskazuju nezadovoljstvo svojim položajem.

Opozicija na nivou Federacije BiH zbog pozicije rudara i današnjih protesta kritikuje aktualnu vlast. Naša stranka kaže kako Vlada želi životima rudara ugasiti rudnike, a Narod i pravda poziva premijera Fadila Novalića da se vrati u zemlju.

Rudari i dalje u velikom broju ispred zgrade Vlade FBiH. Kako su kazali našem reporteru ujutro očekuju pojačanje, one koji danas nisu mogli doći.

Kontaktirali smo ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića kako bi saznali da li će zahtjevi rudara biti ispunjeni, međutim on je kazao da o tome treba sjesti i razgovarati.

Ovakav stav ministra i poruka rudara koji kažu da neće otići dok im ne budu ispunjeni uvjeti, samo nagovještavaju da bi rudari kod zgrade vlade mogli ostati i duže od jednog dana.

Predsjednik Sindikata rudara Sinan Husić se preko razglasa obratio prisutnima.

Kazao je da će jedan dio radnika večeras otići kućama i u rudnike na posao, a da će drugi dio ostati ispred zgrade vlade sve dok ne budu ispunjeni traženi zahtjevi piše Klix.

  Iz FUCZ-a stigao poznati odgovor: Nastavak instalacije respiratora "sljedeće sedmice"

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79