I dalje se traga za nestalom Salihom Omerović: Posljednji put viđena u Potočarima

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice. Osim pripadnika FUCZ i RUCZ, srebreničke civilne zaštite, porodice i mještana, potrazi se priključilo i pet pripadnika Policijske stanice Srebrenica.

Potragu otežava nepristupačan teren kroz koji protiče više potoka koje je potrebno detaljno pretražiti. Potraga je proširena na više lokacija na kojima su timovi podijeljeni po zonama a odvija se na području naselja Bajramovići, Đoze, Ljubisavići, Orahovica, Pušmulići, Vućevac i Viogor.

Nestala žena, koja je nastanjena u naselju Doglodi u općini Ilidža, bila je u posjeti sestri u Potočarima. Posljednji put je viđena u blizini Potočarske rijeke u u mjestu Milačevići, na području općine Srebrenica gdje je čuvala ovce.

Federalna uprava civilne zaštite uključila se u potragu na poziv Republičke uprave civilne zaštite RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments