I dalje traje potraga za Aldinom Hasukićem: “Mladić je, inače, osoba s poteškoćama u razvoju. Pomozite nam”

Aldin Hasukić iz Gradačca nestao je 1. aprila, a njegova porodica moli za pomoć. Sestra Aldina moli sve ljude koji su možda vidjeli njenog brata da jave porodici ili policiji.

– Policija traga za njim od jučer. Nisu mogli prije, jer je trebalo proći 48 sati. Brat je sa posebnim potrebama. Nestao je od kuće oko deset sati – rekla je Aldina Hasukić kroz suze za portal “Avaza”.

– Dana 03.04. oko 8 sati, PU Gradačac, lice A.H. iz Gradačca, nastanjena u Gradačcu prijavila da se dana 01.04.2023. godine u jutarnjim satima udaljio njen brat, također inicijala A.H. iz Gradačca, rođen 1987. godine, inače osoba sa posebnim potrebama koji je u momentu udaljenja, prema informacijama, na sebi imao crnu jaknu, trenerku i crnu kapu – rekla je portparol MUP-a TK Adnana Sprečić za portal „Avaza“.

Potrebne mjere za prijavljeni događaj poduzimaju policijski službenici Policijske stanice Gradačac, odjeljenje krim policije u Gradačcu, dodaju iz MUP-a TK.

Njegova sestra Aldina za portal Radiosarajevo.ba kaže da se u ponedjeljak pojavila informacija da je njen brat navodno viđen dan ranije, u nedjelju u poslijepodnevnim satim, u mjestu Skugrić na putu prema Modriči.

“Radi se o starijoj ženskoj osobi koja je kazala da ga je vidjela kraj puta. Ja sam išla da joj pokažem sliku brata i ona kaže da se radi o njemu. Međutim, osoba je starije životne dobi i ne znam koliko joj možemo vjerovati”, kaže zabrinuta Aldina.

Prema njenim riječima, od trenutka nestanka pojavilo se dosta dezinformacija, što otežava posao oko pronalaska Aldina. Dodaje da je porodica u stalnom kontaktu i sa nadležnom policijom.

“Ukoliko se ubrzo ne pronađe, od sutra (srijeda op. a.) u potragu će biti uključeni i pripadnici Gorske služne spašavanja Srebrenik. Nadamo se najboljem”, zaključila je Aldina.

Podsjetimo, Aldin je nestao u subotu u 10.30 sati. Kako je njegova sestra ranije potvrdila za naš portal, on je nakon razgovora s majkom rekao da ide vani i da će se vratiti brzo. Međutim, njegov povratak se još nije dogodio.

Slučaj je prijavljen policiji. U trenutku nestanka na njemu je bila crna jakna, crna kapa, trenerka i crne čizme.

Mladić je, inače, osoba s poteškoćama u razvoju, te je porodica informacije o njemu tražila i u Domu zdravlja, ali osoba s njegovim imenom nije tražila medicinsku pomoć.

Građani se apeluju da ukoliko znaju više informacija ili pronađu mladića da obavijeste njegovu rodbinu na brojeve:

062-130-516 viber
061-238-991 viber i whatss up

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79