I “dobre komšije” (Naša stranka) u službi naftnog lobija u Sarajevu?

Gradnja benzinske pumpe je navodno namjeravana u ulici Patriotske lige, u čijoj su blizini stadion, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, stambeni i javni objekti.

Na moguću gradnju benzinske pumpe ukazao je Anes Podić iz organizacije Eko Akcija. Tvrdi da je građanima na javnoj raspravi iz 7. oktobra predstavljen Regulacioni plan na kojem nema benzinske pumpe, ali da je ima, kako je naveo, u dokumentima Općine Centar Sarajevo.

“Kako je malčice svijest o problemima koje benzinske pumpe izazivaju narasla, imamo organizovane pokušaje raznih nivoa vlasti da ubace benzinske. Benzinska postoji u dokumentima koji su otišli na Općinsko vijeće, međutim u planu koji je predstavljen građanima na tribini neku noć nije bilo spomena o tome. Građani vide tu neke crteže na koje uopšte nije ucrtana benzinska pumpa“, rekao je za portal Radiosarajevo.ba.

Anes Podić - undefined
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Anes Podić

Smatra da se slična stvar desila kada se namjeravala graditi benzinska pumpa u sarajevskom naselju Švrakino Selo dodavši na Facebook-u.

Planira se gradnja benzinske pumpe kod stadiona Koševo: Reakcije podijeljene

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79