I dok Milorad tvrdi da nema nijednu firmu: Igor i Gorica su vlasnici sljedećih firmi

Milorad Dodik je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci iznio detaljne informacije o svemu što je u vlasništvu njegove porodice i prihodima njihovih firmi, a na početku izlaganja podvukao.

– Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine nema nijednu firmu niti to ima moja supruga – kazao je.

Dodao je da “ima neki udio” u KK Igokea, gdje je nekada igrao košarku.

– Nas 50 je formiralo taj klub. Tražim više angažovanja nego što se može imati koristi, osim velike pobjede – istakao je Dodik.

Dodao je da ima dvoje djece, sina i kćerku, “koji su završili fakultete i imaju svoje porodice i djecu”.

– Oni su radno sposobni, a priče o njihovom učešću koje žele da se napakuju, nisu tačne i nisu fer – dodao je.

Poručio je da njegova djeca, Gorica i Igor Dodik, imaju zajedničku firmu “Global liberty” Laktaši koja je imala prihod od oko 180.000 KM u prošloj godini i dobit od 93.000 KM.

– U Laktašima postoji Agrovoće, bavi se destiliranjem pića, pravi “Djedovu” i druge rakije. Ne propagiram, nego samo govorim čime se bavi. Prošle godine imali su promet od 572.000 KM i dobit 58.000KM. Tamo postoji i voćnjak od 100 hektara. Najveći dio je koncesija za koje se plaća naknada – kazao je Dodik.

Rekao je i da se sve obaveze prema državi plaćaju uredno, kao i plate i doprinose. Naveo je i da Gorica i Igor imaju dva restorana Agape u RK Boska i TC Delta u zakupljenom prostoru i u ovoj godini imaju gubitak od 55.000 KM, “jer je pandemija tome doprinijela”.

– Od 55 radnika nijedan nije otpušten i svi dobijaju plaću – istakao je Dodik.

Zatim je naveo da njegov sin ima 50 posto učešća u “Fruit eco”, firmi iz Podgradaca, gdje je voćnjak jabuka.

– Moja porodica se bavi poljoprivredom, to je teško. Prošla godina je bila uspješna i imali smo prihod od 1,6 miliona KM, a dobit 490.000 KM. Ova godina je bila sušna i nismo mogli ubrati ni 100 kilograma šljive – naveo je.

– Moja majka drži prodavnicu široke robe u selu Mrčevci gdje živi, i ta prodavnica godišnje napravi 100.000 KM prometa. Više se drži kao sjećanje na mog oca koji je to dugo godina držao nego zbog dobiti – istakao je Dodik.

Poručio je da nije odgovoran za porodicu svoje sestre niti bilo koga drugoga.

– Dosta je svega toga. Ovo pričam radi mojih saboraca. Milorad Dodik nema nijednu firmu, a moja djeca su odrasli ljudi i imaju pravo na to. Ne bi ostao živ od nepotizma da su zaposleni u javnoj upravi. Meni je najvažnije da su njihovi poslovi zakoniti i da se prema državi sve plaća. Ja sam ponosan na to – kazao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79