I Fahrudin Radončić traži novo prebrojavanje glasova u Mostaru

Predsjednik SBB Fahrudin Radončić se prije nekoliko sati na svom Facebook profilu osvrnuo na izborne malverzacije u gradu Mostaru.

Jasno je naveo da CIK treba da preuzme odgovornost te da naredi ponovno brojanje glasova sa svih biračkih mjesta u Mostaru.

CIK je na sinoćnoj sjednici usvojio i objavio novu odluku o utvrđenim rezultatima za izborno područje Stari Grad gdje je Koalicija za Mostar koju čine SDA, SBB, DF, SBiH, BPS ostala bez jednog mandata i to koji je ranije pripao SBB-u, a dodijeljen Prvoj mostarskoj partiji.

“Očigledno se radi o ogromnom lopovluku. CIK mora preuzeti odgovornost da naredi ponovno brojanje svih glasova sa svih biračkih mjesta u Mostaru. Volja birača treba da bude potpuno ispoštovana i neupitno činjenično utvrđena. Dodatno, CIK ima obavezu omogućiti istražnim organima, odnosno Tužilaštvu, kompletnu dokumentaciju o krađi da se zakonski procesuiraju svi oni koji su krali glasove od svojih stranačkih kolega ili od drugih stranaka. Tu ne smije biti ni najmanjeg kompromisa bilo ko da je u pitanju i neovisno iz kojeg političkog subjekta dolazi. Ukoliko CIK ovo ne uradi, pokazat će se da je njihovo djelovanje bilo ciljano pravno dozirano, odnosno samo do mjere da se jednoj stranci unutar iste koalicije uzme mandat i prebaci drugoj. Na ovaj način CIK postaje saučesnik, a ne institucija čija je zakonska obaveza da spriječi krađu svakog glasa. Ovo je prilika da se vrati povjerenje u institucije, a da oni koji otimaju i falsifikuju izbornu volju građana napokon završe u zatvoru”, naveo je Radončić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79