I glumica Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje

Jugoslavenska glumica Merima Isaković je u razgovoru za Nedeljnik otkrila kako ju je srbijanski glumac Branislav Lečić silovao prije više od 40 godina.

Merima Isaković (61) je slovila za jednu od najtalentovanijih glumica u bivšoj Jugoslaviji prije nego je njenu uspješnu karijeru prekinula saobraćajna nesreća koja se dogodila kada je imala 21 godinu.

Danas je psihologinja, a nedavno je za Nedeljnik otkrila kako ju je Branislav Lečić silovao kada je imala 18 godina.

Karijeru glumice prekinula je teška saobraćajna nesreća
Karijeru glumice prekinula je teška saobraćajna nesreća

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te, Bože! Ako uspije, umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše… Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspio da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. ‘Opraštam ti’, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. ‘Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći šta se desilo’. Ja sam svoju riječ održala. Lečić izgleda nije”, napisala je Isaković.

Naposljetku je dodala kako je osjećala moralnu obavezu da podijeli svoje iskustvo u nadi da će njena ispovijest biti podrška Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Podsjetimo, Štajnfeld je prije gotovo mjesec dana istupila u javnost i otkrila ime čovjeka koji ju je silovao 2012. godine – okrivivši za to Branislava Lečića.

  Jezivi detalji pronalaska misteriozno nestale porodice: Tijela su im prekrivena granjem i lišćem

Podršku su joj pružile brojne glumice, glumci i druge javne ličnosti, a novinarka Hristina Stojiljković zatim je objavila poruke koje joj je slao Lečić piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79