I Hercegovina će se zabijeliti: Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama većinom kiša, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u Bosni kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. U Hercegovini sutra slaba kiša većinom prije podne. U drugoj polovini dana jedino na sjeveru Hercegovine slabije padavine. Na planinama u Hercegovini će padati slab snijeg. Vjetar uglavnom umjerene jačine sjevernog smjera. U drugoj polovini dana jak vjetar se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

U srijedu u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. Slab snijeg u jutarnjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepeni, na jugu zemlje od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle. Vjetar mijenja smjer na zapad i jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10.

U petak očekuje se jače naoblačenje koje će usloviti kišu, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79