I kod susjeda cijena nekretnina nenormalne: Garaža u centru Zagreba prodana za 150.000 eura

Naime, garaža površine 38 kvadrata u srcu Zagreba nedavno je promijenila vlasnika za nevjerojatnih 150.000 eura.

Cijene parkirališnih mjesta rastu munjevitom brzinom, nadmašujući čak i rast cijena stanova.

U gradovima poput Zagreba, gdje je parkiralište na premiji, garaže se tretiraju kao pravo malo bogatstvo.

Zbog ogromne potražnje, neke se garaže prodaju čak i prije nego što se pojave u oglasima. Specifičan primjer je garaža u novijoj zgradi, stara svega tri godine, čija je cijena postavljena na skoro dvostruko više od cijene dvosobnog stana u Zaprešiću.

Filip Brkan, vlasnik agencije za nekretnine, ističe da iako cijene zvuče suludo, one su odraz trenutne velike potražnje za prestižnim lokacijama. “Kupci su spremni platiti visoku cijenu iako svakako pitaju za nju, ali su manje osjetljivi na cijenu nego ostali”, rekao je Brkan.

Potražnja za garažnim prostorom ne pokazuje znakove usporavanja. Domagoj Dobranić iz Zagreba izražava žaljenje što nije kupio parkirališno mjesto kada je stjecao stan. “Prije se parkiralo bez problema, a danas moram provesti desetak minuta tražeći parking”, požalio se Dobranić, dodajući da često mora parkirati nekoliko kilometara od stana.

Ovaj trend ne samo da pokazuje koliko su parkirališna mjesta postala vrijedna, već i koliko je parkiranje postalo problem u većim gradovima. Dok se cijene parkirališnih mjesta u novogradnjama obično kreću oko 50% cijene stana, Brkan napominje da cijene mogu dodatno narasti kada se prodaja odvija između fizičkih osoba, pojačavajući tako utjecaj tržišnih pravila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79