I općine počele dijeliti po 100 KM

Zahtjevi za jednokratnu novčanu pomoć, s priloženim dokazima, podnose se od 18. jula do 14. septembra 2022. godine

Vlasti na svim nivoima u BiH izgleda su se počele utrkivati u podjelama novčane pomoći koje najčešće iznose 100 KM. Mnogi će reći, izborna je godina. Nakon entitetskih i kantonalnih vlasti i općine su počele dijeliti građanima pare iz budžeta.

Općinsko vijeće Drvar donijelo je Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći korisnicima penzija koji imaju prijavljeno boravište na području te općine u neto iznosu od 100 maraka.

Sredstva za provođenje Odluke osigurana su iz bespovratne pomoći Republike Srbije, a za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći, kako su istaknuli, potrebno je podnijeti zahtjev uz koji se prilaže i određena dokumentacija.

Zahtjevi za jednokratnu novčanu pomoć, s priloženim dokazima, podnose se od 18. jula do 14. septembra 2022. godine.

– Sredstva su predložena i prihvaćena od strane načelnika i Općinskog vijeća Drvar, a planirana su u budžetu – kazala je Feni načelnica Dušica Runić koja je najavila i skorašnji dohodak za mlade od 18 do 30 godina.

Nije rečeno kada će novac biti podijeljen, prije ili poslije izbora zakazanih za 2. oktobar piše Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79