I osmi dan traje potraga za dječakom u Begovom Hanu kod Žepča

Potraga za šestogodišnjim dječakom, koji je nestao u bujici prije osam dana u Begovom Hanu kod Žepča, nastavljena je i danas.


Potraga za nestalim dječakom, koji je nesretnim slučajem pao u nabujalu Mračajsku rijeku u Begov Hanu, koja traje danima, do sada nije dala rezultate.

Prethodnih dana je rađena zonska pretraga obale uz korito rijeke Bosne od ušća Mračajske rijeke u rijeku Bosnu i pregledani su kilometri obale rijeke Bosne, a raft čamcima i rijeka Bosna.

Voditelj potrage Toni Matijević iz GSS-a Žepče, izjavio je za AA da je potraga počela na dan nestanka dječaka.

– Radi se svakodnevno, u saradnji sa kolegama iz Zavidovića, iz GSS. U subotu smo imali veću akciju u kojoj je učestvovalo oko 100 tragača. Pretraživala se i konstantno se pretražuje rijeka Bosna. Danas su na terenu i pripadnici MUP-a ZDK, specijalne policije, koji pretražuju čamcima, a tu su i vatrogasci iz Kaknja – pojasnio je Matijević. 

Prema njegovim riječima, svakodnevno je neko na terenu i pokušavaju pronaći nestalog dječaka.

 

Zašto ne trebate gledati snimak saobraćajne nesreće na putu Jablanica Mostar

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79