I ovaj petak donio je MUP-u KS pune ruke posla

I ovaj petak donio je sarajevskoj policiji pune ruke posla – pljačke i napadi, provale u džamiju, pijani vozači…

No krenimo redom. Već pet minuta nakon ponoći policijski službenici Druge PU uhapsili su E.M, rođen 1993, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je ugrozio sigurnost D.Dž., iz Sarajeva.

Šest sati poslije, uhapšen je A.I., rođen 1988, iz Olova, zbog dilanja i korištenja droge. S njim je uhapšen i E.K, rođen 1986, sa Ilidže. Obojica su već pušteni na slobodu.

Potom, oko 11.15, uhapšen je H.Č, rođen 1956, iz Zenice, pod sumnjom da je istog dana opljačkao Egipatsku džamiju u Ilijašu, prenosi Radiosarajevo.

U 15.40, u ulici Safeta Hadžića, do broja 177 (Opština Novi Grad), dvije su nepoznate osobe teško pretukle 19-godišnjeg Dž.K. iz Sarajeva. Dž. K. hitno je, s teškim povredama, prevezen u Opću bolnicu prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, a policija je nastavila tragati za napadačima.

Sat i pol kasnije, uhapšen je i F.B, rođen 1958, također iz Sarajeva, koji je osumnjičen da je istog dana “ugrozio sigurnost” na štetu A.O. iz Sarajeva.

A onda, u 19.45, nepoznati muškarac, naoružan pištoljem opljačkao je Blok market, koji se nalazi u sarajevskoj općini Centar, u ulici Nikole Kašikovića broj 9. Potraga za njim, također, još uvijek traje.

Istovremeno su policajci uručili čak 932 prekršajna naloga vozačima. Iz saobraćaja su isključili i devet pijanih vozača, tri vozača koja su imala zabranu upravljanja motornim vozilom, te pet neregistriranih vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79