I ove godine podržane firme Nedžada Ajnadžića i brata Irfana Čengića

Upravni odbor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom proteklih mjeseci vrijedno je radio.

Nakon burne korespodencije sa federalnim ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom konačno su uspjeli da završe konkursnu proceduru za imenovanje novog starog direktora. Efikasni Upravni odbor u jednom danu uspio je zaposliti starog direktora i imenovati novog v.d. direktora. Zbog neefikasnosti Vlade FBiH imenovanje novog starog direktora morat će pričekati. Da ne bi čekali Upravni odbor, mjesec dana nakon imenovanja Vinka Jerinića za v.d. direktora, odlučio je da je ipak pravi čovjek za taj posao stari direktor Ahmet Baljić.

Nakon što su konačno završili pitanje direktora Fonda, odlučili su da je vrijeme da se podijeli novac za ovogodišnje poticaje za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, piše Žurnal.

Upravni odbor i ove, kao i prethodnih godina, ostao je dosljedan. Ponovo su bili darežljivi prema stranačkim kolegama direktora Fonda. Firma Ajnex u vlasništvu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića do sada je od Fonda dobila više od 100.000 KM, uglavnom za kupovinu papira. I ove godine Ajnex je nabavljao papir. Za kupovinu papira za proizvodnju salveta i ubrusa dobili su 21.063,19 KM.

Iz Fonda nisu zaboravili ni firmu CHB u vlasništvu Tarika Čengića, brata generalnog sekretara SDP-a Irfana Čengića. Prethodnih godina ova firma dobila je oko 250 hiljada maraka poticaja od Fonda. Podsjetimo da je tada jedan od članova komisije za dodjelu sredstava bio Nerin Dizdar, član Glavnog odbora SDP-a, zaposlenik i zapisničar Fonda.

I ove godine Fond je podržao rad CHB-a. Red je bio jer je ova firma nakon pokretanja salona za ljepotu, rent a car-a i agencije za brendiranje proširila posao. Otvorili su kafić/restoran. Simboličnog naziva „Mućke“. Kako je drugu godinu poslovanja prihod CHB-a prešao cifru od 400.000 KM možda do kraja ove godine dostignu milion. U međuvremenu, od Fonda su dobili 6.100 KM za kupovinu automobila za novi kafić. Pored novca za kupovinu automobila dobili su 9.415,60 KM za kupovinu repromaterijala za kafić i 11.550 KM za zapošljavanje jednog radnika.

Iz Fonda nisu zaboravili ni mladu firmu X Adventures iz Mostara. Podsjetimo da je prošle godine ubrzo nakon osnivanja ova firma od Fonda dobila više od 60 hiljada maraka poticaja. Direktor firme i tada a i sada je momak potpredsjednice SDP-a Lane Prlić. Ove godine od Fonda su dobili 31.500 KM za zapošljavanje dva radnika.

Firma Mil Company u vlasništvu SDP-ovca Luke Raguža prošle godine dobila je više od 70 hiljada maraka poticaja od Fonda. Novac su tada dobili za kupovinu automobila i opreme. Ove godine novac su dobili samo za kupovinu opreme-23.169,50 KM.

Firma Poslovno savjetovanje iz Prozora prethodnih godina od Fonda je dobila skoro 60 hiljada maraka poticaja. Vlasnik firme je Vahida Dželilović. Prema sudskom registru prokurista u ovoj firmi je Enes Dželilović, kadar SDA. Ove godine od Fonda su dobili 25 hiljada maraka za zapošljavanje dvije osobe sa invaliditetom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments