I ovo je BiH: Član A-SDA Zenica pretukao mještanina na predizbornom skupu!

Na Facebook grupi Babinoinfo pojavila se priča o fizičkom obračunu Sulejmana Spahića sa jednim mještaninom sela Seoci, u kojem je Spahić navodno pretukao jednog mladića.

Podsjećamo, Spahić je prije nekoliko mjeseci uputio prijetnje po život kolegi novinaru sa Radio televizije Zenica, Sinanu Gluhiću, te ga u prisustvu svjedoka udario zatvorenom pesnicom u predjelu vrata i lica. Slučaj je prijavljen i zadokumentovan, kao i prijetnje koje su upućene, piše Crna Hronika.

Tekst objave sa navedene Facebook grupe prenosimo:

,,Na početku kampanje dogovorili smo se da nećemo spominjati nikoga od naših kandidata, bez razlike kojoj političkoj opciji pripadali. U dosadašnjim obilascima naših sela svi koji su nas slušali mogli su se u to uvjeriti. Nikoga nismo vrijeđali niti smo bilo koga uopšte spominjali, igrali smo fer i korektno.

Na večernjem skupu ASDA u Seocima došlo je do fizičkog napada na našu omladinu, omladinu koja je iznijela svoje mišljenje a ono se nije svidjelo gostima koji su održavali skup.

Velika je to hrabrost, doći nama u goste i napadati naše mještane, još veća hrabrost je optužiti nekog drugog ko veze nije imao, niti sa skupom niti sa gostima.

Gospodo dosta se se osilili, pustili smo vam da se šepurite po našem slivu, prešli ste sve granice i poslije ovoga nećemo vam više dozvoliti da radite što ste radili.

Vlast se ne dobija na silu, vi ste na silu navikli i do sada vam je to prolazilo, nikada više neće u to budite sigurni, nikada više u našem slivu.

Ovaj slučaj prepuštamo policiji i pomno ćemo pratiti razvoj događaja, nećemo se miješati u njihov rad ali će ovaj slučaj biti javan, nećete ga moći zataškati.”

Ko je Sulejman Spahić?

Spahić je bliski saradnik i rođak kandidata za gradonačelnika Zenice, Arnela Isaka, a zaposlen je u Ministarstvu u kojem je Isak ministar. Redovan je i na predizbornim skupovima ASDA u Zenici, o čemu svjedoče svakodnevne fotografije na Facebook stranici navedene političke opcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79