I ovo je BiH: Načelnik izabran, osvojio 94 glasa

Na listama za Općinsko vijeće Istočnog Drvara našao se 51 kandidat, a posebnu pažnju je privukla činjenica da je načelnica ove općine izabrana sa samo 94 glasa.

Također, treba imati u vidu da se uz prethodni broj kandidata za općinsko vijeće i dva kandidata za načelnika došlo do toga da su se skoro svi mještani kandidovali za neku od funkcija.

Naime, novog načelnika je biralo 210 birača i Milka Ivanković iz Zavičajnih socijaldemokrata je osvojila 94 glasa te postala načelnica Istočnog Drvara.

Njen protukandidat Željko Stevandić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) je osvojio 48 glasova manje, tačnije, 46 i time ostao na drugom mjestu.

U Istočnom Drvaru, općini u Republici Srpskoj, bilo je samo jedno biračko mjesto tako da su rezultati bili vrlo brzo poznati, a od 162 glasačka listića, 22 su bila nevažeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79