I ovo je BiH: Novi ministar policije podnio ostavku iako nije proveo ni dan na poslu

Nermin Karišik, koji je u petak na vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde imenovan na poziciju ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde, podnio je neopozivu ostavku.

On je u obrazloženju naveo zašto ne može prihvatiti dato povjerenje te se zahvalio svima koji su smatrali da je on dobar kandidat za ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde.

“Moja odluka je isključivo privatne prirode i rezultat želje da sačuvam lični i profesionalni dignitet. Nadam se kako razumijete da ne želim biti dio negativnih političkih procesa koji se trenutno dešavaju na području BPK Goražde, a koji bi se mogli dovesti u vezu s kriminalom i korupcijom, čime bi se hitno trebale pozabaviti nadležne institucije. Zbog navedenih događaja javnost u Goraždu, ali i šire, je uznemirena, a ja ne želim da moje ime bude dio takvih priča. Kao osoba nisam ni na koji način bio povezan s negativnim procesima koji su ovih dana izazvali veliku medijsku pozornost i jednostavno želim da tako i ostane”, naveo je Karišik u ostavci.

Nermin Karišik je na mjestu ministra unutašnjih poslova trebao zamjeniti Nizamu Rišljanin, koja je smijenjena na desetoj vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde, međutim na ovoj poziciji nije proveo ni dan.

“U nadi da ćete pronaći adekvatne odgovore i kvalitetna kadrovska rješenja, koja će pomoći da se prevaziđe trenutna situacija, prvenstveno u cilju dobrobiti svh građana BPK Goražde, želim vam uspješan rad”, stoji u ostavci koju je Karišik uputio na adresu Skupštine BPK Goražde, vlade i premijera ovog kantona.

BPK Goražde već danima potresa duboka politička kriza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79