I RS najavljuje da će ograničiti cijene određenih proizvoda u prodavnicama

Planirano je da proizvodi po sniženim cijenama građanima u Srpskoj budu dostupni već početkom narednog mjeseca.

To je potvrdio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, koji se danas, zajedno sa pomoćnikom za resor trgovine Dušankom Tegeltija, sastao sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača iz Republike Srpske.

Tema sastanka bila je analiza mjera za suzbijanje inflatornih kretanja u cilju poboljšanja kupovne moći potrošača u Srpskoj, te aktivnosti u realizaciji drugog koraka kampanje “Društveno odgovorni”, koji će, uz trgovce, u ovoj fazi obuhvatiti i domaće proizvođače i distributere u Srpskoj.

“Ministar Šulić informisao je predstavnike udruženja za zaštitu potrošača o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača, na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Šulić je, kako se dodaje, naglasio da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i maržu od nula odsto, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca.

Resorni ministar je, dodaje se u saopštenju, pozvao predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju ove kampanje i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

“Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje ‘Društveno odgovorni’ na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79