I to je moguće: Dodik otvorio hotel bez inventara i radnika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini otvorili renovirani hotel “Rajska dolina”, u koji je uloženo 10 miliona KM i u vlasništvu je Vlade RS-a.

Pohvalili su se da je to dokaz da država može da bude investitor u ovakve projekte, iako su najmanje dva hotela na istoj planini „Bistrica“ i „Jahorina“ propali pod upravom države.

Hotel „Rajska dolina“ nalazi se u samom centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda Poljice, a Vlada RS-a je krajem prošle godine odlučila da u njegovu adaptaciju i sanaciju uloži 7,7 miliona maraka.

Slijedilo je milionsko opremanje pa je za kuhinjski namještaj i opremu izdvojeno 255.482 KM, za mašine za pranje i sušenje veša 78.284 KM te za opremanje hotela 2,6 miliona maraka.

Nedavno je objelodanjena i namjera Vlade ovog entiteta da plati skoro 300.000 maraka za čaše, tanjire, šerpe i drugu ugostiteljsku opremu za hotel.

Otkriveno je i da je tendersku dokumentaciju pisala privatna firma iz Laktaša koja je nabavila kuhinju za „Rajsku dolinu“ i koja je preuzela tender za nabavku ugostiteljske opreme, što je suprotno Zakonu o javnim nabavkama.

O tome danas, izvjesno je, nisu govorili zvaničnici na Jahorini, već su spominjali historiju.

“Ovo je dokaz da srpski narod ima istoriju i to treba njegovati”, poručio je Dodik, prenijela je Srna.

Nije podsjetio na historiju propadanja hotela pod palicom države, odnosno hotele „Bistrica“ i „Jahorina“, kao ni hotel “Košuta”, koji je završio u stečaju.

“Uspjeli smo da završimo veoma značajan projekt i ovo je način da zaokružimo sve ono što smo ulagali u razne projekte proteklih godina”, rekao je Dodik.

Višković je rekao da je “Rajska dolina” statusni simbol Jahorine, posebno zato što je u vlasništvu Vlade Republike Srpske.

„Ovim smo dokazali da možemo biti dobri domaćini“, naglasio je premijer RS-a.

Nije spomenuo kako otvaraju hotel koji još nema ugostiteljsku opremu, o čemu je tender Vlade u toku.

Najavili su da će biti zaposleno 100 novih radnika, a kada će to da bude, nije istaknuto.

Svečanom otvorenju prisustvovali su načelnici opština Pale, Trnovo i Istočno Novo Sarajevo Boško Jugović, Dragomir Gagović i Ljubiša Ćosić, direktor Ugostiteljskog servisa RS-a Zoran Čavić, ministri u Vladi RS-a te zvaničnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

S otvorenjem hotela, koji još nema posuđe, a radnike će tek zaposliti, očigledno se požurilo, jer su lokalni izbori u nedjelju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79