I to je moguće: Kandidat na izborima nije dobio nijedan glas gdje je i sam glasao

Kandidat SDP-a za vijeće u Općini Novi Grad Sarajevo Benjamin Tahmaz objavio je da su se na biračkom mjestu na kom je i sam glasao vrlo moguće desile malverzacije prilikom brojanja.

Biračko mjesto na kom su glasali on i njegova porodica je Dobrinja B/8, na adresi Osnovne škole “Skender Kulenović” pod brojem 133A076.

Na ovom biračkom mjestu Benjamin Tahmaz nema niti jedan glas što je malo vjerovatno s obzirom na to da bi to značilo da nije glasao sam za sebe, kao ni njegova porodica.

Na navedenom biračkom mjestu glasala je 341 osoba od čega je 39 glasalo za SDP i nalaze se među prve četiri stranke po broju dobijenih glasova.

O cijelom slučaju Tahmaz je upoznao Centralnu izbornu komisiju BiH koja bi ponovnom brojanju na onim mjestima gdje potrebno trebala pristupiti nakon što izbroje sve glasove i objave rezultate izbora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79