I u bolničkoj postelji Zahidu jedina briga nahraniti djecu

U naselju Hepići, nekoliko kilometara udaljenom od naselja Stijena u Cazinu, u izuzetno teškim uvjetima, preživljava sedmočlana porodica Zahida Hepića, oboljelog ratnog-vojnog invalida.

Nakon što ga je ostavila supruga, Zahid se godinama sam brine o svojoj djeci.

Dvije operacije

Kako je obolio, u posljednje vrijeme nije u mogućnosti djeci osigurati ni ono najophodnije. Da stvar bude još gora, Zahid se početkom godine teško razbolio i imao je dvije operacije na želucu, koje je jedva preživio.

Hepić u bolnici zbog problema sa srcem i želucem - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Hepić u bolnici zbog problema sa srcem i želucem(Avaz)

Na žalost, nešto bolje stanje kratko je trajalo i nastale su nove zdravstvene poteškoće, tako da se Zahid ovih dana zbog problema sa srcem i želucem, ponovo nalazi u bolnici. Ističe da mu to ipak nije najveći problem, već da mu je najveća briga, kako će mu preživjeti djeca.

Iako je ratni vojni invalid, 52-godišnji Zahid nema nikakvih primanja i njegova porodica u potpunosti ovisi o pomoći dobrih ljudi. Četvero djece školuje.

Bio ranjavan

– Molim sve dobre ljude, koji mogu na bilo koji način pomoći mojoj djeci, bilo u hrani, odjeći, obući, drvima ili novcu neophodnom za sendvič i autobusnu kartu, da nam pomognu, jer mi djeca bukvalno gladuju. Nemaju knjiga ni pribora, a idu pješice svaki dan školu bez marke u džepu za sendvič. Duša me boli za njima, ali ni sam im ne mogu ništa pomoći, jer su i mene spopali zdravstveni problemi. Prioritet su nam hrana i drva – kazao je Hepić.

Zahid je bio pripadnik Petog korpusa Armije RBiH i tri puta je ranjavan. Bio je 50-postotni ratni vojni invalid s

Kako pomoći

Svi koji žele pomoći porodici Hepić mogu to učiniti uplatom novčanih priloga na žiroačun u „Unicredit banci“ 3389002543004487 – 40165361000 KM na ime Zahid Hepić, Stijena – Hepići kod Cazina. Zahidov broj mobitela je 061 751 799.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79