I u novogodišnjoj noći iza 23 sata kretanje je zabranjeno

Iako je već poznato da neće biti javnog dočeka i velikih proslava Nove godine, sarajevska policija upozorava građane da i u ovoj noći poštuju sve mjere koje su na snazi.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo izijestila je kako poduzima planske aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi novogodišnji praznici na području KS protekli u najboljem redu i miru.

Sarajevska policija će u noći 31. decembra angažovati dovoljan broj policijskih službenika radi vršenja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, kao i zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima, s posebnim osvrtom na kontrolu poštivanja aktuelnih epidemioloških mjera nadležnih kriznih štabova.

S tim u vezi, iz MUP-a KS apeluju na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se pridržavaju svih mjera, od kojih posebno naglašavaju obavezno nošenje zaštitnih maski, poštivanje fizičke distance, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru, kao i ograničeno kretanje u vremenu od 23 do 5 sati ujutru.

Također, policija Kantona Sarajevo će poduzimati mjere pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s akcentom na kontrolu upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, kao i kontrolu drugih prekršaja, odnosno, protivpravnih ponašanja kojima se eventualno čine krivična djela ili narušava javni red i mir prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79