I za Nebojšu Vukanovića odluka Valentina Incka je sramna

 

Opozicioni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović na svom blogu komentirao je današnju odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Incka (Inzko) koji je nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici.

– U trenutku kad se SNSD i SDA raspadaju i pucaju po šavovima, kad ih napuštaju važni članovi i funkcioneri, kad su Dodik i Bakir u velikim problemim i gube kontrolu nad situacijom a opozicija je u naletu i ima inicijativu da zada konačan udarac Crnoj trojci i Mafiji, visoki predstavnik Valentin Incko odlučio je da par dana pred svoj odlazak pošalje poslednji dupli pas svojim partnerima i saveznicima, Dodiku i Bakiru, donošenjem sramne Odluke o nametanju Zakona o negiranju genocida, i tako pokuša da spasi političke mrtvace. Koliko je novaca Incko dobio od svojih partnera za ovakav potez – napisao je Vukanović.

On smatra da se na ovaj način sve druge teme, koje su od ključnog značaja za život ljudi, padaju u drugi plan jer će “Dodik i Bakir koristiti ovu serviranu lopticu da se izvuku iz život blata, jašu na ovoj temi sve do izbora naredne godine, a po ko zna koji put stranci spašavaju Dodika iz bezizlazne situacije u koju smo ga bili stisli”.

– Od 2009. godine do danas Incko je samo na ime plata uzeo u Bosni i Hercegovini oko 7 miliona maraka, jer mjesečno prima 24.000 evra, a rezultat njegovog rada je čista nula. On je bio slijep na ubistva, zloupotrebe, kriminal, korupciju, zarobljeno pravosuđe i pljačku države, i nije nametnuo nijednu odluku koja bi imala neke posledice po vodeće stranke i lidere, SNSD, SDA, HDZ, već je gledao kada su u nevolji da im pritekne u pomoć. Umjesto da nametne Izborni zakon tako što bi se svelo skeniranje glasačkih listića i spriječile izborne pljačke i prevare, da je zabranio rad korumpiranim političarima i tražio blokadu njihove imovine u inostranstvu on nameće zakon od koga niko, osim Dodika i Bakira, neće imati koristi – napisao je, između ostalog, Vukanović.

Dodao je i da “treba poštovati i odati počast svakoj žrtvi, osuditi svaki ratni zločin i zločinca, ali su nedopustivi i sramni pokušaji politizacije nevinih žrtava poslednjeg rata”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79