I Željkina porodica dobro zaradila: Uz pet firmi ostvaren milionski prihod

Firme u vlasništvu porodice Cvijanović nisu tako brojne kao one u vlasništvu porodice Dodik, ali i ova porodica dobro zarađuje putem nekoliko firmi. Članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, živi u Banjoj Luci sa suprugom Aleksandrom i dvoje djece, Filipom i Stefanom.

Zvanično, porodica Cvijanović posjeduje četiri firme: Prim d.o.o., Beta Inovatic d.o.o., Pilon d.o.o. i Photon Icp d.o.o. Nedavno je postojala i peta firma, Ortak AG, javlja Akta.ba.

Jedan od osnivača Ortak AG bio je Aleksandar Cvijanović, suprug članice Predsjedništva BiH, a bivši direktor Zavoda za izgradnju Banja Luka (ZIBL). Iako se njegovo ime povezuje sa firmom, on je demantovao da je još uvijek suvlasnik tog preduzeća, ističući da je izišao iz vlasničke strukture u februaru 2016. godine.

Firma Ortak AG je prošle godine ostvarila prihod od 649.832,00 KM, uz dobit od 242.572,00 KM.

Suprug Aleksandar i sin Stefan vlasnici su firme PRIM d.o.o. Banja Luka, koja se bavi veleprodajom hemijskih proizvoda. U 2023. godini, ostvarili su prihod od 5.116.731,00 KM, uz dobit od 1.164.300,00 KM, zapošljavajući 11 radnika.

Stefan je također vlasnik firme Photon Icp d.o.o., koju dijeli sa Bojanom Vulinom i Filipom Lalićem. Ova firma se bavi računarskim programiranjem, a njen prihod u 2023. iznosio je 31.030,00 KM.

Beta Inovatic d.o.o., čiji je vlasnik Željkina sin Stefan, pruža savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, ali detalji o poslovanju nisu dostupni.

Filip je vlasnik firme Pilon d.o.o., koja se bavi izgradnjom zgrada. Podaci o poslovanju nisu dostupni, a račun firme blokiran je još 2018. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79