Iako je imao brojne prekršaje, država je omogućila Benjaminu Spahoviću validnu vozačku dozvolu

Benjamin Spahović, koji se tereti da je 11. februara svojim vozilom udario sina Danisa Tanovića na Drveniji u Sarajevu, imao je validnu vozačku dozvolu uprkos velikom broju prekšaja koje je počinio i neplaćenim kaznama. Vozačka koja mu je tu noć oduzeta, potvrđeno je za N1 iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Spahović je, podsjetimo, od 2016. do dana nesreće počinio 70 prekršaja i prema riječima komesara MUP-a KS Nusreta Selimovića, ima oko 5.000 KM neplaćenih kazni. U periodu od 2015. do 2019. godinepočinio 50 prekršaja, a u 2019/2020 bio je iza rešetaka zbog razbojništva. Selimović ističe kako je s prekršajima nastavio 2021. godine.

Podsjetimo, Selimović je za N1 rekao i kako je MUP KS ponovo pokrenuo inicijativu da se višestrukim povratnicima oduzimaju vozila, ali je šest sudija tog Općinskog suda Sarajevo odbilo je dati saglasnost.

Sin Danisa Tanovića zadobio je teške povrede, ali je od prije dva dana ponovo počeo samostalno disati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79