Iako je voda zagađena: Spas od vrućina Banjalučani traže na obalama Vrbasa

I danas su većini Bosne i Hercegovine velike vrućine, temperature će rasti i do 35 stepeni. Stoga veliki broj Banjalučana i danas je na bazenima, u prirodi ili na rijekama.

Vreli sfalt i gust saobraćaj u centru grada podižu temperaturu za nekoliko stepani više od zabilježene u meteorološkoj stanici. Brojni Banjalučani spas od vrućina traže na obalama Vrbasa.

Polako ali sigurno i Vrbas iz godine u godinu postaje sve topliji. I ova hladna rijeka bilježi rekorde. Danas je temperatura Vrbasa 20 stepeni i to je za mjesec jun do sada najviša zabilježena temperatura Vrbasa.

Izvor bakterija i zaraza: Vrbas zagađen na svih pet banjalučkih kupališta

Narušavanje životne sredine i oštećenje ozonskog omotača doveli su do klimatskih promjena, da će rijeke i ljeta biti sve toplija predviđaju meteorolozi.

“Prije par dana iz Svjetske meteorološke organizacije, iz evropskog centra, došla je informacija za srednjoročne i dugoročne prognoze, koja kaže da će u sljedećih pet godina biti najtoplija godina koja je ikada mjerena na planeti”, kazao je Nebojša Kuštrinović, meteorolog.

Kratkoročna prognoza kaže da će naredna tri dana biti među najtoplijim do sada.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79