Iako se javno izvinio: NiP će sankcionisati Ilijazovića koji bi bacao bombe

Nakon što je Zastupnik Naroda i pravde u Skupštini Brčko distrikta Abdulah Iljazović, izjavio je u emisiji HIT TV da bi najradije bacio bombu na sve ljude koji su sjedili na svečanoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH iz ove stranke najavili su sankcije.

Politička organizacija Narod i Pravda Brčko distrikt BiH smatra nesmotrenom izjavu skupštinskog zastupnika političke organizacije Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH gospodina Iljazovića koju je on iznio u emisiji “Razgovor s povodom” koja se emitovala 15.aprila 2021.godine na “RTV HIT”, takođe napominjemo da će politička organizacija Narod i Pravda Brčko distrikta BiH poduzeti i mjere sankcionisanja Iljazovića u skladu sa etičkim kodeksom političke organizacije Narod i Pravda BiH, navodi se u saopštenju stranke.

Iljazović se javno izvinio zbog izjave da bi “najradije bacio bombu na političare”

Stavovi i politike Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH i njenih skupštinskih zastupnika ni u jednom momentu ne idu u pravcu destabiliziranja bilo kog segmenta društvenog i političkog života u Brčko distriktu BiH, naprotiv, želimo da učestvujemo i doprinosimo unaprijeđenju svih segmenata društvenog života Brčko distrikta BiH, pri tome vodeći se demokratskim načelima i principima na zadovoljstvo svih građana Brčko distrikta BiH.

Na kraju želimo naglasiti da nećemo dozvoliti da se ovakvim postupcima i interpretiranjem od strane onih u vladajućoj garnituri, kojima to paše kako bi skrenuli pažnju sa stvarnog stanja i potreba u Brčko distriktu a posebno ne da se za to koristi Narod i Pravda Brčko distrikta BiH, kako bi se na taj način prikrila njihova nesposobnost i nesnalaženje u ovim teškim danima kada epidemija izazvana COVID-19 virusom hara našim gradom i svaki dan se pogoršava, gospoda iz vladajuće garniture umjesto da iznalazi rješenja za stvarne probleme oglašava na sva zvona jednu nesmotrenu izjavu gospodina Iljazovića za koju vjerujemo da je nesmotreno izrečena i da ne oslikava ni u najmanju ruku ono što se interpretira, navodi se u saopštenju.

Nakon sporne izjave Ilijazovića Skupštinu Brčko distrikta je obezbjeđivala policija. Iljazović je postao poznat nakon izjave koju je objavio na svom fb profilu u toku predizborne kampanje: “Samo da se zna, kod mene je gram bio gram”.Ta izjava dovodi se u vezu sa narkotičkim sredstvima.

Abdulah Iljazović, poznat po izjavi “kod mene je gram bio gram”, osvojio mandat u Brčkom


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79