Iako se zna ko je vlasnik Porschea, još uvijek se ne zna ko je udario studenta i pobjegao

Pripadnici sarajevske policije su pronašli Porsche koji je jučer udario studenta na pješačkom prelazu na Drveniji.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač.

Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak V.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju.

U momentu pronalaska vozila, vozača za volanom nije bilo, te je policija identifikovala vlasnika vozila, koji tvrdi da on nije vozio automobil te da ne zna ko je bio za volanom.

“Vozilo je pronađeno na području Općine Stari Grad u ulici Za Beglukom. Vozač se udaljio u nepoznatom pravcu. Policija poduzima dalje radnje na pronalasku i identifikaciji osumnjičenog”, rekao je jučer Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Sumnja se da u automobilu, u trenutku nesreće, bile dvije osobe, a prema riječima svjedoka, odmah nakon nesreće su se vozač i suvozač zamijenili za mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79