Ibrahim Bećirspahić tvrdi: “Mojoj 76-godišnjoj majci je zabranjeno glasanje jer ne zna čitati i pisati!”

Redakciji portala Crna-Hronika javila se porodica Bećirspahić koja tvrdi kako su njeni članovi udaljeni sa biračkog mjesta te da im je onemogućeno obavljanje građanske dužnosti zbog bizarnog razloga.

“Zovem se Ibrahim Bećirspahić i upravo sam došao sa izbornog mjesta u Bihaću, izašao sam zajedno sa majkom na glasanje. Moja majka je u poznim godinama, 46-godište, nepismena žena i njoj je onemogućeno glasanja i pravo glasa iz razloga što je nepismena i što ne može sa njom zajedno neko da prisustvuje. Isto bih rekao da je ona bolesna žena, da joj treba lice za pratnju a njoj je to onemogućeno. Sramota. MUP USK je upoznat sa cijelim slučajem.”

Sramota je da osobama koje nisu išle u školu i koje su nepismene, koje ne znaju ni čitati ni pisati, kojima je potrebna pratnja drugog lica, da im je onemogućeno glasanje te su im uskraćena prava glasanja u Bihaću u izbornoj jedinici 003A007. Nema pravo glasa jer je imala težak život, radila u namjenskoj industriji cijeli rat, a sad nema pravo glasa jer je bolesna i što ne zna čitati i pisati” – izjavio je Ibrahim za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79