Ibrahim Hadžibajrić dovezen u Tužilaštvo KS na ispitivanje

Kako doznaje portal Crna-Hronika u popodnevnim satima načelnik općine “Stari Grad” Ibrahim Hadžibajrić dovezen je iz KPD Zenica sa lisicama na rukama uz policijsku pratnju u Tužilaštvo Kantona Sarajevo na ispitivanje.

Posjećamo Ibrahim Hadžibajrić 9.5.2023. godine lišen slobode u sklopu akcije kodnog naziva “Start”. Policija je pretresala Općinu Stari Grad prema naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Kantonalnog suda u Sarajevu te u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Sarajevskog i Državnog tužilaštva.

Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U akciji Start sedam osoba je uhapšeno (šest predato tužilaštvima) zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara i drugih oblika koristi, Davanje dara ili drugih oblika koristi i Pranje novca.

Uhapšeni Seid Hadžibajrić je zet Šerifa Isovića, direktora Porezne uprave FBiH!

Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo je danas inicijativu za opoziv načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića.

Inicijativa je usvojena sa 22 glasa za, pet suzdržanih i dva protiv.

Šta je sve otkrio SKY? Hadžibajrić mlađem skriveno ime bilo “Rajvosa”, Karišiku “Medo”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79