Ide u zatvor jer je kašljao na policajce i vikao “korona”

Danski vrhovni sud je osudio muškarca na četiri mjeseca zatvora zbog kašljanja na dvojicu policajaca dok je istovremeno vikao “korona” tokom rutinske saobraćajne kontrole u martu prošle godine.

Slučaj koji se dogodio dok su u zemlji bile snažne mjere ograničenja rezultirao je njegovim hapšenjem zbog prijetećeg ponašanja, iako je kasnije testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus.

Prvo ga je niži sud oslobodio, no žalbeni je poništio oslobađajuću presudu i proglasio ga krivim. Na ročištu pred Vrhovnim sudom tužioci su zatražili kaznu od tri do pet mjeseci zatvora.

Slični su se slučajevi dogodili u Britaniji, SAD i Kanadi.

Engleski i velški policajci zabilježili su 200 slučajeva sedmično kašljanja i pljuvanja na policiju, a obično prije toga te osobe bi kazale da su zaražene, pokazala je analiza britanskog lista “Telegraph” provedena u aprilu prošle godine.Osuđeni Danac, u 20-im godinama života, osuđen je i za bijeg od policije nakon preliminarnog ispitivanja na gradskom sudu, prenosi Hina.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79