Ideja Ane Brnabić: Naučnici u Srbiji će rusku vakcinu proizvoditi u Srbiji

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da stručnjaci iz Instituta “Torlak” danas putuju u Rusiju gdje će posjetiti pogone gdje se proizvodi vakcina “Sputnjik ve”, kako bi pokušali da tu vakcinu proizvedu u Srbiji.

– Ispratit će čitav proizvodni proces i probat ćemo da „Sputnjik“ vakcinu proizvodimo kod nas – rekla je Brnabić.

Ona je navela da je Srbija jedina u svijetu koja ima kinesku “Sinofarm” vakcinu, a da nije učestvovala u trećoj fazi kliničkih studija, što govori o stepenu prijateljstva sa Kinom.

Brnabić je naglasila da je Srbija do sada nabavila više od milion vakcina, a da je u pregovorima sa proizvođačima dogovorena isporuka još šest miliona vakcina.

– Vakcina je dostupna i besplatna građanima. Nikoga ne vraćaju ljekari, ko god želi da se vakciniše, to se i dogodi. Ponosna sam danas, ali moram da radim i za sutra. Vakcina se prvo rezerviše, a potom kad stigne slijedi registracija – rekla je ona.

Premijer Srbije je rekla da milion vakcina nije malo.

– To je veliki broj, pa čak i za Kinu. Da se razumijemo, sve smo mi to platili, ali svakako mnogo su nam učinili – rekla je Brnabić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79