Ideja SDA zastupnika i pomoćnika direktora UKC Tuzle: Ranjenike iz Palestine smjestiti na UKC Tuzla?!

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Tuzlanskog kantona podnio je poslaničku inicijativu predsjedniku Skupštine Slađanu Iliću o pružanju medicinske pomoći ranjenim civilima u Palestini.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA Šekib Umihanić označio je trenutno stanje u Palestini kao nepravdu koja treba da opterećuje cijelo čovječanstvo, te da je potrebno iz humanih razloga pomoći velikom broju ranjenih civila iz Palestine.

– UKC Tuzla ima dovoljno medicinskih stručnjaka iz raznih oblasti, a također i dovoljno prostora da se zbrine određeni broj ranjenika iz Palestine. Svakako je za ovu humanu misiju potrebno angažovanje države Bosne i Hercegovine koja bi trebala diplomatskim putem da obezbijedi dolazak ranjenika u našu državu, a također i angažman i šire društvene zajednice na lokalnom nivou – izjavio je Umihanić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79