Foto: Arhiv/Ilustracija
Idrizović i Janković prebacivali drogu iz CG u BiH, sada će im se suditi

Idrizović i Janković prebacivali drogu iz CG u BiH, sada će im se suditi


Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Mevljudin Idrizović i drugi, koja optužene Mevljudina Idrizovića (68), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i Bobana Jankovića (53), državljanina Republike Albanije, tereti da su radnjama opisanim u optužnici počinili krivično djelo organizirani kriminal.

Optuženi se terete da su od 9. do 26. novembra 2023. godine, optuženi Mevljudin Idrizović, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu radi međunarodne prodaje, prijenosa i isporuke opojne droge iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi Boban Janković je kao pripadnik grupe, vršio preuzimanje i prijevoz opojne droge prokrijumčarene sa područja Crne Gore na teritoriju BiH, pa su tako 24. novembra 2023. na području Sarajeva, pokušali u dalji promet staviti prethodnu nabavljenu opojnu drogu u ukupnoj količini od 16 kg, kojom prilikom su i lišeni slobode, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Suda BiH.

Podsjetimo, njih dvojica su uhapšena u Sarajevu u novembru prošle godine.

U akciji hapšenja su učestvovali Tužilaštvo BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), uz saradnju s OSA-om BiH.

Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađena i oduzeta opojna droga marihuana, u količini od približno 16 kilograma, kao i veća količina novca u različitim valutama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija