Igman: Papci roštiljali pa pobacali smeće po planini

Igman: Papci roštiljali pa pobacali smeće po planini


Grupa posjetilaca ovog vikenda odlučila je uživati u roštilju na Igmanu, ali umjesto da poštuju prirodu, ostavili su za sobom pravu ekološku katastrofu.

Plastične boce, papirnati tanjiri, ostaci hrane i drugi otpad bili su razbacani svuda unaokolo. Ovo nije samo neodgovorno, već i krajnje nepoštovanje prema prirodi i svima koji vole ovu planinu.

Osim što su ostavili gomilu smeća, neodgovorni izletnici su također rizikovali izazivanje požara. Uz visoke temperature koje su prisutne u Bosni i Hercegovini, suha trava i šuma brzo su mogle postati i plijen požara.

Podsjetimo, mnogobrojni volonteri su unazad nekoliko mjeseci organizovali akciju čišćenja. Pitamo se, kao i svi građani mora li se stalno podsjećati da Igman nije njihova privatna svojina, već prirodna ljepota svih nas.

Planina Igman je biser prirode koji zaslužuje našu zaštitu i poštovanje. Nesavjesni pojedinci ne smiju ugroziti njen ekosistem i ljepotu.

Svi koji posjećuju ovu planinu, ali i sve druge pozivaju se da budu odgovorni i pomognu u očuvanju prirodnog bogatstva. Kultura boravka u prirodi mora se podići na viši nivo – Igman nije privatna svojina, već blago koje pripada svima nama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija