Ignorirali upozorenja GSS-ovaca pa se popeli motorima na Hajdučka vrata i oštetili ih, sve se dešavalo naočigled 30 planinara!

Međugorje nedavno se na Facebooku oglasio upozorenjem u cilju očuvanja Hajdučkih vrata.

-Molimo Vas da se suzdržite od penjanja, sjedenja, ležanja i svih drugih aktivnosti koje mogu opteretiti i ugroziti i Vrata i vaš život, napisali su u upozorenju.

A da je itekako potrebno upozoriti svjedoči nedavna objava na Facebooku.

“Poštovane kolege planinari, tijekom uspona na Hajdučka vrata bili smo svjedoci neuobičajenog prizora, gdje su se 3 mladića sa motorima kroserima popeli se do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore da se slikaju na sami prsten. Tom prilikom su pod gasom i šlajdranjem točkova odronili i dio staze na prilazu Hajduckim vratima a i donji dio prstena se malo odronio.

Kao ljubitelji prirode i u cilju očuvanja ove naše prirodne svjetski poznate ljepote da li možemo nekako reagovati da se ovakve stvari ne dešavaju i da bahati pojedinci ne unište ove ljepote koje nas okružuju. U prilogu je slika i video događaja u trenutku kad smo stigli na lokaciju. Sve se dešavalo naočigled 30 planinara.”, napisao je na Facebooku Dario Pintarić.

Postovane kolege planinari juce tokom uspona na Hajducka vrata bili smo svjedoci neuobicajenog prizora, gdje su se 3 mladica sa motorima kroserima popeli se do samog prstena hajduckih vrata te postavili motore da se slikaju na sami prsten. Tom prilikom su pod gasom i slajdranjem tockova odronili i dio staze na prilazu hajduckim vratima a i donji dio prstena se malo odronio. Kao ljubitelji prirode i u cilju ocuvanja ove nase prirodne svjetski poznate ljepote da li mozemo nekako reagovati da se ovakve stvari ne desavaju i da bahati pojedinci ne uniste ove ljepote koje nas okružuju. U prilogu je slika i video dogadjaja u trenutku kad smo stigli na lokaciju. Sve se desavalo naocigled 30 planinara.

Gepostet von Dario Pintarić am Montag, 23. September 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments