Igor Dodik najavio da će tužiti američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona

Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, najavio je da će tužiti američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona.

Nelson, koji uskoro odlazi iz naše zemlje, kazao je da je Dodik upleten u korupciju jer je “usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u”. Na tu tvrdnju reagirao je Igor Dodik.

Ambasador SAD Eric Nelson: “SAD su garant Dejtonskog mirovnog sporazuma”

“Jasno da ambasador SAD-a mora opravdati postupak njegove administracije. Međutim, to mu jako loše ide. Angažovat ću tim advokata i pronaći način da ga tužim za lažne navode, pa će morati ponuditi bilo kakav dokaz o, kako sramno tvrdi, usmjeravanju javnog novca Dodikovoj djeci preko ATV”, napisao je Igor Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, u oproštajnom intervju za Nezavisne novine Nelson je, između ostalog, odgovorio i na pitanje o sankcijama Alternativnoj televiziji (ATV) koja je povezana sa Miloradom Dodikom.

Podsjetimo, u oproštajnom intervju za Nezavisne novine Nelson je, između ostalog, odgovorio i na pitanje o sankcijama Alternativnoj televiziji (ATV) koja je povezana sa Miloradom Dodikom.

Znate koliko smo ozbiljni u vezi sa važnosti slobode novinarstva. To je temelj svake demokratije. Tako da, ako ATV ima pitanja za nas, mi ćemo na njih odgovoriti. Nama kao američkim državljanima nije dozvoljeno da poslujemo s ATV-om. Međutim, važno je razumjeti da ATV nije sankcionisana kao medijska kompanija. Sankcionisana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše Dodik i njegova porodica za koruptivne svrhe.

Potvrđeno iz Američke ambasade: “Milorad Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci”

Dodik je usmjeravao javne tendere ka svojoj djeci, odnosno ka ATV-u. Sankcije nisu osuda novinara, nego osuda koruptivnog poslovanja”, odgovorio je Nelson piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79