Igor i Gorica Dodik pronašli načine kako izbjeći američke sankcije

Zelena jabuka je osnovana krajem aprila, a Mirko Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.

Rođak porodice Dodik Mirko Dobrić, koji je sa Igorom Dodikom vlasnik firme Fruit Eco, osnovao je na adresi tog preduzeća novu firmu Zelena jabuka, saznaje Capital.

Novoosnovano preduzeće se kao i Fruit Eco nalazi na adresi Gornji Podgradci bb, Gradiška s tim da im je djelatnost malo drugačija.

Naime, dok se Fruit Eco bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost Zelene jabuke je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.

Prema zvaničnim podacima, Zelena jabuka je osnovana krajem aprila, a Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.

Važno je napomenuti da su kćerka i sin Milorada Dodika, predsjednika Srpske, Gorica i Igor Dodik od kraja prošle godine pod američkim sankcijama, a pod sankcijama su i sva njihova preduzeća, i svim preduzećima su ugašeni računi u bankama.

Samim tim, pod sankcijama je i preduzeće Fruit Eco u kojem Dobrić dijeli vlasništvo sa Igorom Dodikom i ugašeni su im svi računi, piše Capital.

Podsjetimo i to da je kćerka predsjednika Republike Srpske Gorica Dodik nedavno prebacila preduzeće Agro voće na supruga Pavla Ćorovića.

Takođe, Dodikova je na sličan način pokušala da riješi i problem restorana Agape u kojem dijeli vlasništvo sa suprugom svog brata Ivanom Dodik. Naime, sin Mirka Dobrića, Aleksandar Dobrić osnovao je na adresi tog restorana Agape best. Nedavno je taj naziv promijenjen i preduzeće se zove Best service ili u prevodu Najbolja usluga.

Podsjetimo, banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79