Igor i Gorica Dodik tvrde da imaju “samo” četiri firme u svom vlasništvu

Sin i kćerka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Gorica i Igor, obratili su se javnosti izjavom u kojoj su naveli tačan broj kompanija čiji su vlasnici.

Gorica i Igor tvrde da su ovo uradili s obzirom na, kako kažu, “učestalo ponavljanje i prenošenje netačnih i neprovjerenih informacija koje je plasirao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković”.

Kako stoji u izjavi, u vlasništvu Gorice Dodik su kompanije “Agape” Banja Luka, “Agro voće” Aleksandrovac i “Global Liberty” Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika “Fruit eco” Gradiška i “Global Liberty” Laktaši.

“Gradonačelnik Banje Luke posljednjih dana kontinuirano iznosi netačne podatke u vezi sa brojem kompanija u našem vlasništvu, te namjerno kreira pogrešnu i iskrivljenu sliku, izazivajući time negativne emocije i percepciju građana u vezi sa nama i našim porodicama. Kako bi javnost raspolagala tačnim i pravno valjanim informacijama naveli smo imena kompanija koje su u našem vlasništvu”, ističe se u izjavi koju su potpisali Gorica i Igor Dodik.

Oni su naglasili da će, ukoliko se i nakon “objave istinitih podataka”, nastavi za iznošenjem netačnih i neprovjerenih informacija biti primorani da istinu zaštite sudskim putem, nakon koje će sredstva iz tužbe donirati u humanitarne svrhe.

Podsjećamo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković izjavio je tokom nedavne posjete Istočnom Sarajevu da “bato i seka (Igor i Gorica op. a.) imaju 60 kompanija piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79