Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH se u Putinovo ime zahvalio Dodiku na odlikovanju

Ambasador Rusije u BiH je kazao kako smatraju da je odlikovanje Putina “afirmacija strateškog karaktera naših odnosa usmjerenih jačanju prijateljstva naših bratskih naroda”

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH, u ime predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i u skladu, kako je sam kazao, sa njegovim nalogom, izrazio je veliku zahvalnost na odluci za dodjelu navišeg odlikovanja RS, Ordena RS-a na ogrlici.

– Smatramo da je ovo odlikovanje afirmacija strateškog karaktera naših odnosa usmjerenih jačanju prijateljstva naših bratskih naroda. Što se tiče ličnog uručenja ordena predsjedniku Rusije, polazimo od toga da će predsjednik RS-a Milorad Dodik imati priliku da dođe u posjetu Ruskoj Federaciji uzimajući u obzor usaglašavanje svih radnih planova, a što će biti ugovoreno naknadno, kazao je ruski ambasador u BiH u Banjoj Luci gdje je upriličena dodjela odlikovanja u sklopu obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske 9. januara.

Milorad Dodik odlikovao Vladimira Putina ordenom Republike Srpske

Podsjećamo, danas nešto ranije je u jeku rata u Ukrajini, Milorad Dodik odlikovao Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema RS-u.

Inače, Dodik važi za jednog od rijetkih političara koji održava dobre odnose s Putinom i podržava njegov rad i djelovanje pogotovo nakon agresije na Ukrajinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79