Igor Stojanović se žestoko obrušio na Kordića nakon izjave

Potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda Igor Stojanović kazao je da je posljednji snimak osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića govori da kod njega nije bilo pokajanja, niti bilo kakve rehabilitacije te da je time demantovao federalnu ministricu Sanju Vlaisavljević koja je kazala da je on nakon odsluženja kazne postao regularan građanin kao i svi drugi.

“Posljednji snimak koji je objavljen i snimljen prije nepunu godinu dana, govori da niti je bilo pokajanja, niti bilo kakve rehabilitacije. Dario Kordić je svojom izjavom demantovao ministricu Sanju Vlaisavljević koja je nedavno rekla da kada ratni zločinac odsluži kaznu, onda je regularan građanin kao i svi drugi”, kazao je Stojanović.

On je podsjetio da je Kordić osuđen na 25 godina zatvora za zločine u Ahmićima u kojem je ubijeno 116 Bošnjaka te da je pušten je nakon 17 godina. Smatra da bi rehabilitacija trebala biti da osuđeni ratni zločinac provede svakodnevno vrijeme sa žrtvama i njihovim porodicama.

“Očigledno je da kazna iz Haga nije djelovala. Sve dok se Kordić ne pokloni žrtvama u Ahmićima, nema ni rehabilitacije ni pokajanja. Fašistički, genocidni stavovi i djela Daria Kordića pokazuju da ovakve ljude koji su sijali mržnju treba izolovati iz BiH ako želimo vraćati povjerenje i poštovanje”, rekao je Stojanović.

Istakao je da promotori mržnje i ratni zločinci podsjećaju na ratne politike od prije 30 godina te da će uvijek biti na strani žrtve bez obzira koje je nacije ili vjeroispovijesti.

“Nikada zločin neću opravdavati drugim zločinom. Jer je to put u uništenje BiH. Protiv takvih politika sam bio u ratu i danas sam. Svi koji imaju bilo kakvu povezanost sa Darijom Kordićem, ogradite se od njegovih stavova radi budućnosti života u Bosni i Hercegovini! Smrt fašizmu!”, zaključio je Stojanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79