Ilidža: Policija sa ulice sklonila 53 migranta, akcija protekla bez incidenata

U okviru ovih aktivnosti za dvije osobe su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar do njihovog udaljenja iz BiH

Nastavljajući akciju humanog smještanja migranata, a u skladu sa operativnim planom, pripadnici Pete policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo su jučer, u vremenu od 17.30 do 20.30 sati, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, na području općine Ilidža pronašli 53 osobe afroazijskog porijekla – migranta bez identifikacijskih dokumenata.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, 50 osoba je prevezeno u Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, dok su tri osobe predate na dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

– Planirane mjere i radnje su provedene s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja te boravka na otvorenom i javnom prostoru i improvizovanim smještajima. U skladu s navedenim, policijski službenici Šeste PU su izvršili pregled Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, te tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – naveli su iz MUP-a KS.

Foto: MUP KS

U okviru ovih aktivnosti za dvije osobe su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u BiH, te su im izrečene mjere protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar do njihovog udaljenja iz BiH.

Iz MUP-a su naglasili i da su poduzete aktivnosti protekle bez incidenata ili narušavanja javnog reda i mira, te najavili da će policija i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovih aktivnosti, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79