Imala najviše glasova u Općini Centar: Lajla Ćosović iz SDA prešla u NiP

Mlada vijećnica Općine Centar i Gradskog vijeća Grada Sarajeva Lajla Ćosović nova je članica Naroda i pravde (NiP) nakon što je odlučila promijeniti stranačko opredijeljenje i napustiti SDA.

Lajla Ćosović je na prethodnim lokalnim izborima izabrana u Općinsko vijeće Centar sa najvećom podrškom građana od svih kandidata u Općini Centar, osvojivši gotovo 1.400 glasova, a izabrana je i u Gradsko vijeće Sarajeva.

Prošle godine je napustila Klub SDA i godinu dana djelovala kao samostalna vijećnica, a jučer je u prostorijama Kantonalne organizacije NiP-a Sarajevo Lajla Ćosović pristupila ovoj stranci.

Lajla Ćosović, po struci magistar biologije, jedna je od najmlađih vijećnica u Kantonu Sarajevo. Ona je izrazila svoje zadovoljstvo da pristupa projektu koji posebnu pažnju pruža strukturi mladih i mladim ljudima daje jasnu viziju političkog razvoja i djelovanja.

“Vjerujem da ću kroz vijećnički i politički rad u Narodu i Pravdi u još većoj mjeri uspjeti opravdati povjerenje koje su mi ukazali građani na proteklim izborima. Pred nama su brojni projekti, a volje i odlučnosti da zajednički gradimo ovaj grad i ovu zemlju nam ne manjka”, rekla je.

Prema podacima Gradskog vijeća Grada Sarajeva Lajla Ćosović tokom rada u vijeću nije postavila niti jedno pitanje, ali u njenoj statistici se vodi pet inicijativa. Članica je Odbora za budžet i finansije i Komisije za međunarodnu saradnju.

Činu potpisivanja pristupnice prisustvovali su predsjednik mladih Narod i Pravde BiH Azhar Sejerić, predsjednik Općinskog odbora Centar Jasmin Ademović i politički direktor Naroda i Pravde Rusmir Pobrić.

Ovim povodom predsjednik OO NiP Centar Jasmin Ademović kazao je da je kao općinski vijećnik svjedočio da je Lajla zavrijedila veliko poštovanje svih vijećnika unutar Općinskog vijeća Centar i Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

“Svojim predanim radom i konstruktivnim prijedlozima daje veliki doprinos pozitivnim promjenama u svojoj sredini. Lajla svakako predstavlja veliko pojačanje i za naš klub vijećnika i za općinsku organizaciju Naroda i pravde i iskreno se radujem zajedničkoj saradnji”, rekao je Ademović.

Predsjednik Povjereništva mladih Naroda i Pravde BiH Azhar Sejarić izjavio je da mu je izuzetno drago što mlade i obrazovane osobe prepoznaju projekat Naroda i Pravde kao put kojim na najbolji način mogu iskazati svoje probleme i potrebe i direktno raditi na njihovom rješavanju, djelujući u interesu i svoje zajednice i države Bosne i Hercegovine.

Politički direktor Rusmir Pobrić kazao je da mu je izuzetna čast da prisustvuje današnjem pristupanju mlade magistrice i nove vijećnice Narodu i Pravdi i da mu posebno zadovoljstvo pričinjava kontinuirano jačanje omladinske strukture NiP-a u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79