Imam Ahmetović poklonio Kur'an svećeniku Dediću: Bosna je bogata različitostima

Drago mi je što je mnogo ljudi pozitivno reagiralo na ovaj gest. A žalosti me činjenica što nam je to postala vijest.

Kazao je ovo na početku razgovora za “Dnevni avaz” Nihad ef. Ahmetović, imam u Prozoru koji je prošle subote došao na mladu misu velečasnom Josipu Dediću i poklonio mu Kur'an.

Stotine poruka

Velečasni Dedić i imam Ahmetović su veliki prijatelji.

– Pozvao me kao prijatelja. Dugo se družimo i nas, osim vjere i naše misije, povezuje i ljubav prema biciklizmu. Obojica smo mladi i imamo brojne teme za razgovor – kaže ef. Ahmetović za naš list.

Razgovor vodimo u Prozoru, u njegovoj biblioteci uoči akšam-namaza. Ističe da je cijela Bosna stoljećima svoje bogatstvo imala upravo u različitostima.

– I oni koji sada ulažu dosta energije da osvoje vlast i fotelje trebali bi svoje priče i silne kampanje bazirati na suživotu, na empatiji prema drugom. A ne na tenzijama i forsiranju priča na različitostima – ističe ef. Ahmetović.

Otkriva nam da je dobio stotine poruka na društvenim mrežama nakon subote.

Prvi put

– Nisam to očekivao. A i na misi je bio gromoglasan aplauz. Sve je to lijepo, i ako ćemo Josip i ja biti pozitivan primjer svima u ovoj našoj Bosni i šire, naša misija i nijet su uspjeli – kaže ef. Ahmetović.

Ovo je bio prvi put da imam bude na mladoj misi svećeniku.

– Poslije sam se obratio prisutnima i čestitao mladomisniku Dediću i njegovoj porodici – kaže na kraju imam Nihad ef. Ahmetović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79