‘Imamo dovoljno zaliha raketa i streljiva za naše vojne zadaće’

U ponedjeljak ujutro u Moskvi je u devet sati počela vojna parada u povodu Dana pobjede koju ove godine svijet pomno promatra zbog ruske invazije na Ukrajinu

Rusija ima dovoljno visokopreciznih raketa i streljiva da ispuni sve zadaće dodijeljene oružanim snagama zemlje, izjavio je u ponedjeljak zamjenik premijera Jurij Borisov, pred početak vojne parade, a prenosi agencija Interfax.

U ponedjeljak ujutro u Moskvi je u devet sati počela vojna parada u povodu Dana pobjede koju ove godine svijet pomno promatra zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Putin na paradi u Moskvi: “Naši vojnici se u Ukrajini bore protiv nepravde!”

Kroz vrata Spasiteljeve kule na Crveni trg izašao je automobil s brojem 0001 u kojem je ministar obrane Sergej Šojgu.

Očekuje se i obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina koji prati paradu s tribine na Crvenom trgu okružen suradnicima i vojnim vrhom zemlje.

Visoki dužnosnik Pentagona rekao je u ožujku da Rusiji, koja je 24. veljače poslala tisuće vojnika u Ukrajinu u, kako je naziva, specijalnu vojnu operaciju, ponestaje precizno vođenih raketa.

Borisov je rekao da Rusija razvija hipersonične rakete nove generacije za izvođenje udara iz zraka, kopna i mora.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, obilježavajući pobjedu nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, izjavio je u ponedjeljak da se njegova zemlja bori za novu pobjedu i da će dobiti rat s Rusijom te neće prepusti nikakav teritorij.

“Na Dan pobjede nad nacizmom borimo se za novu pobjedu. Put do nje je težak, ali ne sumnjamo da ćemo pobijediti”, poručio je u pisanom obraćanju.

Zelenski je rekao da su Ukrajinci slobodni narod koji se mnogo puta u povijesti borio za svoju zemlju i imao svoj “vlastiti put”.

Ruski oligasi umiru jedan za drugim

“Danas vodimo rat na ovom putu i nikome nećemo dati ni komadić naše zemlje… i nikome nećemo dati ni komadić naše povijesti”, rekao je.

“Ponosni smo na naše pretke koji su zajedno s drugim narodima u antihitlerovskoj koaliciji pobijedili nacizam. I nećemo dopustiti nikome da prisvoji tu pobjedu, nećemo dopustiti da se ona otme”.

Dodao je: “Nema okova koji bi mogli vezati naš slobodni duh. Nema okupatora koji može pustiti korijenje u našoj slobodnoj zemlji. Nema osvajača koji može zavladati našim slobodnim narodom. Prije ili kasnije pobjeđujemo.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79