Imamo najpametnije i najljepše biće što možemo ponuditi, mene nema na listama

Dragan Čović i Borjana Krišto

 

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas nije na sjednici Doma naroda već rješava stranačke liste. Ipak skoknuo je do Neuma na otvaranje magistralne ceste Stolac – Neum, a tom prilikom je komentirao nominaciju Borjane Krišto za članicu Predsjedništva BiH.

Potvrdio je da njegovog imena neće biti ni na jednoj listi te najavio intenzivnu kampanju.

“Imamo najpametnije i najljepše biće koje možemo ponuditi za tu poziciju”, kazao je Čović na upit o kandidaturi Borjane Krišto za Predsjedništvo BiH.

Poznato je da je Krišto Čovićeva najbliža saradnica sa ogromnim povjerenjem.

Kazao je da Krišto ima pozamašno iskustvo te da je jedna od zagovornica svih vrijednosti za koje se HDZ zalaže.

“Vjerujem da će kampanja biti korektna, da će biti rasterćeena. Završili smo posao manje više o kandidatskim listama. Ja nisam kandidat na bilo kojoj listi. Željeli smo da imamo mladosti i svježine, kako na državnoj tako i na entitetskim listama. Nastojali smo da na županijskim listama bude dovoljno motivirajuća da naše glasačko tijelo izađe na izbore”, kazao je Čović.

Istakao je da će Darijana FIlipović biti nosilac liste za državni parlament u izbornoj jedinici koja obuhvata HNK i ZHK, a Marinko Čavara za SBK i ZDK piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79