Imamo odgovor! Evo ko je pogriješio i ko ovdje na raskrsnici ima prednost!

Nakon što je na portalu Crna Hronika protekle sedmice objavljen članak o jednoj situaciji sa kružnog toka u Sarajevu, društvene mreže su podijeljeno odreagovale.

Bilo je onih koji su prosuđivali krivca u navedenoj situaciji, pa smo odlučili da pitamo stručnjake iz oblasti saobraćaja: ,,Ko je pogriješio na ovoj raskrsnici?”.

Pitamo vas: Ko je pogriješio, i ko ovdje u raskrsnici ima prednost?

Profesor Tahirović iz Zenice i vještak saobraćajne struke Mirzet Sarajlić poručili su kako je sva sreća da prilikom ovog događaja nije došlo do kontakta dva vozila, piše Crna Hronika.

,, Kretanje u kružnom toku smatra se kretanjem po saobraćajnici. Dakle svako prestrojavanje iz vanjske u unutrašnju traku i obratno predstavlja opasnost. Onaj koji se prestrojava između traka mora voditi računa o drugim vozilima. Ako se ostvari kontakt prilikom prestrojavanja ovaj koji se prestrojava odgovoran je za nezgodu”, završava Sarajlić za Crnu Hroniku.

Diplomirani inžinjer saobraćaja, bivši predavač teorijske nastave za polaznike autoškola u Zenici, Asmir Hakanović dao nam je svoje detaljno objašnjenje navedene situacije. Pogledajte u nastavku šta Hakanović poručuje:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79